ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                                                      Κέρκυρα  18-3-2017

 ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ                                                          Αριθμ. Πρωτ. 455        

            ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                                                                                                                                                                   

2παρ. Ελευθερίου Βενιζέλου 5                              

Τηλ:2661047565

Ε-mail:ameaker@otenet.gr

 

            ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ

          ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ  ΑμεΑ

 

 

 Στις 13 και 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο του  Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) στη Μαδρίτη της Ισπανίας και  συγκέντρωσε πάνω από 200 άτομα, αντιπροσώπους οργανώσεων, παρατηρητές, εταίρους, επισκέπτες και μέλη του παγκόσμιου αναπηρικού κινήματος. Οικοδεσπότες ήταν τα ισπανικά μέλη του EDF, το CERMI- Ομοσπονδία ΑμεΑ Ισπανίας- και το ONCE Foundation - Ομοσπονδία Τυφλών Ισπανίας.

Το συνέδριο αφιερωμένο στα 20 χρόνια από την ίδρυση του ΕDF με τίτλο «20 χρόνια μετά: Οικοδομώντας ένα αναπηρικό κίνημα για όλους», αποτέλεσε την ευκαιρία να αναφερθούν τα μεγάλα επιτεύγματα του αναπηρικού κινήματος  τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά και να συζητηθούν μελλοντικές προκλήσεις και τρόποι αντίδρασης από το αναπηρικό κίνημα. Αυτές τις προκλήσεις, ανοίγοντας τη συνεδρίαση, ανέφερε ο πρόεδρος του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης, υπενθυμίζοντας τις προόδους που έχουν βιώσει τα άτομα με αναπηρία στη ζωή τους τα τελευταία 20 χρόνια.

      Στις εκλογές που διεξήχθηκαν το Σάββατο 13 Μαϊου ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία επανεξελέγη Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία εκπροσωπώντας για 6η συνεχή  θητεία τα 150.000.000 ΑμεΑ της Ευρώπης.

  Η παραπάνω εκλογή αποτελεί τιμή για την Ελλάδα αλλά και για τα Ιόνια Νησιά και παράλληλα αναγνώριση για το έργο και  την δυναμικότητα του Ελληνικού Αναπηρικού Κινήματος.

  Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Κέρκυρας, τα παιδιά και το εκπαιδευτικό προσωπικό της ΜΕΛΙΣΣΑΣ απευθύνουν τα ειλικρινή τους συγχαρητήρια στον Πρόεδρο κ. Γιάννη Βαρδακαστάνη, ευχόμενοι να έχει υγεία και δύναμη να συνεχίσει το πολυσχιδές έργο του στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Κόσμο.

 

             Με εκτίμηση

    Ο Πρόεδρος                                                                   Η Γραμματέας

Σπύρος Ζουμπουλίδης                                                     Μαίρη Κοντού